Udang kerpan masuki pasaran Eropah - Utusan Malaysia, (2009)
Ternakan udang harau di Kerpan, di sini yang diusahakan oleh sebuah syarikat, Blue Archipelago Bhd. bercadang meneroka pasaran Eropah menjelang Oktober ini.