Kajian UPm mengenai jerebu lebih teruk - Harian Metro, Mohd Harzrul Aminuddin. (2009)
Kajian yang dijalankan Jabatan Sains Alam Sekitar, Fakulti Pengajian alam Sekitar, Universiti Putra Malaysia (UPM) mendapati fenomena jerebu kali ini dijangka lebih teruk daripada tahun 1997.