Usah Kongkong Pelajar Berpolitik - Persatuan harap pindaan AUKU tak sekat hak mahasiswa - Zainab Mohd Yatim, Berita Harian (2008)
Pertubuhan perwakilan pelajar universiti berhadap pindaan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1071 (AUKU) tidak disertai peraturan baru yang mengongkong khususnya menbabitkan hak pelajar berpolitik.