Peatgro bantu suburkan tanah - Berita Harian, Zainab Mohd Yatim (2009)
Masa yang terhad dan kesibukan dengan tugas rutin harian sering dijadikan 'alasan' oleh masyarakat hari ini khususnya yang tinggal di luar bandar, untuk melaksanakan aktiviti berkaitan pertanian sama ada menanam pokok bunga, sayuran mahupun buahan.