Dominasi IPTA - Harian Metro, Kamarulzaman Pid (2009)
Pelajar perempuan mendominasi kemasukan ke institusi penganjian tinggi awam (IPTA), apabila menguasai 65 peratus atau 26,200 tempat daripada 40,336 tempat yang ditawarkan bagi sesi pengajian 2009/2010.