Semua Merasa - Utusan Malaysia, (2008)
Pengalaman mengajar para guru semasa dalam skim bukan siswazah DGA29 akan diambil kira untuk pertimbangan kenaikan gred secara timebased setelah berada dalam skim siswazah iaitu dari Gred DG41 ke DG44. Kaedah yang digunakan ialah setiap 3 tahun pengalaman di Gred DGA29 dikira sebagai 1 tahun pengalaman di Gred DG41 tertakluk kepada had maksimum pengiraan 3 tahun pengalaman DG41.