UPM tubuh dua fakulti baru tingkat sains bioteknologi - Berita Harian, Mohd Feroz Abu Bakar (2004)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menubuhkan dua fakulti baru bagi mempertingkatkan tumpuan dalam bidang sains dan teknologi, terutama biologi, sains, biologi molekul, bioteknologi, sains marin serta biokomia.