13 fakulti jadi sandaran UPM - Harian Metro (2003)
Universiti Putra Malaysia (UPM) antara 11 pusat pengajian tinggi awam (IPTA) paling dinamik dan progresif di negara ini selaras dengan misinya menjadi pusat pembelajaran dan pendidikan terunggul.