Nilai RON Lebih Rendah Pertingkat Pencemaran - Berita Harian (2008)
SAINTIS bersetuju dengan cadangan kerajaan untuk menggu nakan petrol RON 99 dan pemansuhan petrol RON 92. Namun mereka bimbang cadangan penggunaan petrol jenis lain tidak menepati ciri pemuliharaan alam sekitar kerana dikhuatiri meningkatkan kuantiti bahan tercemar di udara khususnya plumbum.