Prihatin nasib warga emas - Berita Harian, Jami'ah Shukri (2008)
Seorang ibu tua yang mempunyai 11 anak, kini tinggal sendirian di rumah usang di perkampungan jauh di kawasan pedalaman. Sebaik saja kematian suami, sekitar 1988, ibu tua itu terus menetap di kampung berkenaan sedangkan semua anaknya tinggal di bandar, manakala sebilangannya ada banglo serta berjawatan tinggi.