Taman Pertanian UPM Martabatkan Teknologi - Utusan Malaysia, Laupa Junus (2008)
Bagi mengukuhkan komitmennya untuk memartabatkan bidang pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) mengambil pelbagai langkah menubuhkan pusat-pusat kecemerlangan yang akan memberi fokus kepada pembangunan sektor tersebut menggunakan pendekatan teknologi.