MPPUPM wujud sistem aduan - Berita Harian, (2007)
Empat teras utama diperkenalkan Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Putra Malaysia (MPPUPM) bagi membina kecemerlangan di kalangan warga kampus iaitu pembangunan sahsiah, memperkukuhkan hubungan kemasyarakatan di kalangan mahasiswa, membina komunikasi efektif dan membudayakan penyelidikan serta pengurusan berkesan.