Perayaan Etnik Sarawak Sabah Perlu Diketengah - Berita Harian, Dr. Sarjit Singh Gill (2008)
TUGAS dan tanggungjawab Datuk Seri Mohd Shafie Apdal adalah berat kerana kementeriannya menekankan komponen perpaduan kebudayaan kesenian dan warisan Semua komponen itu mempunyai hubung kait antara satu sama lain dan perlu diterokai dengan penuh minat serta kesabaran.