8 universiti dipelawa memohon status swa akreditasi - Utusan Malaysia (2008)
Buat pertama kalinya empat buah universiti penyelidikan tempatan dan empat buah universiti cawangan luar negara menrima Surat Pelawaan Memohon Status Swa Akreditasi (Malaysian Qualifications Agemcy, MQA) sempena sambutan ulang tahun pertama agensi itu di Petaling Jaya baru-baru ini.