Menangi agenda global dan memenuhi tuntutan sosial - Utusan Malaysia (2008)
Proses globalisasi telah mewujudkan fenomena perbandingan antara entiti yang menjalankan fungsi atau peranan yang sama, termaksuklah usaha penarafan universiti terbaik dunia.