Biodata Penerima Anugerah - Utusan Malaysia, (2008)
Mua'amir Ghadafi Jamal Jamaludin dilahirkan pada 4 November 1979 di Ipoh, Perak dan merupakan graduan jurusan Sarajan Muda Kejuruteraan Awam Universiti Putra Malaysia (UPM).