UM Diiktiraf Paling Cemerlang Dalam Bidang Penyelidikan 2007 - Utusan Malaysia (2008)
Universiti Malaya (UM) diiktiraf sebagai Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang paling cemerlang dalam bidang penyelidikan bagi tahun 2007, kata Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.