UM Universiti Cemerlang - Harian Metro (2008)
Universiti Malaya (UM) semalam diiktiraf sebagai universiti cemerlang apabila memperoleh skor 5 bagi kategori universiti berasaskan penyelidikan menurut kajian Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi Awam (Setara) tahun lalu.