Merintis Pembangunan Teknologi Biosensor - Utusan Malaysia, (2008)
Bidang nanoteknologi di negara ini mendapat perhatian pihak kerajaa berdasarkan kepada syor yang dikemukan oleh MIGHT supaya bidang tersebut diberi tumpuan dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).