Perutusan Naib Canselor-UPM Lancar ‘Pertanian Bandar’ untuk jaminan makanan - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG – Universiti Putra Malaysia (UPM) melancarkan Pertanian Bandar untuk menggalakkan penduduk bandar (urban agriculture) yang pesat berhijrah dari desa supaya menjalankan aktiviti pertanian yang moden di ruang kediaman mereka yang terhad di bandar sebagai jaminan makanan negara menjelang 2020.