Prof Emeritus, juga ikon UPM, derma lebih banyak buku kepada universiti - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG, 5 April (UPM) – Pada usia amat matang, 78 tahun, Profesor Emeritus Dr Chin Hoong Fong sepatutnya menghabiskan masa di sekitar rumahnya di tengah-tengah kemesraan keluarganya, tetapi beliau memilih untuk terus bekerja dan menulis lebih banyak buku.