Telefon pintar UPM untuk mengesahkan produk halal - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
SERDANG, 2 April (UPM) – Sekumpulan pensyarah dan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) yang bersengkang mata bukan disebabkan peperiksaan tetapi mereka mengejar masa untuk menyempurnakan hasil inovasi mereka menggunakan peranti telefon pintar untuk mengesahkan status halal bagi sesebuah produk.