Pelantikan Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan ALlumni) UPM - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
Prof. Dr. Mohammad Shatar Sabran, 46 dilantik sebagai Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UPM untuk tempoh selama tiga (3) tahun berkuatkuasa mulai 15 Mac 2013 hingga 14 Mac 2016.