MYAGROSIS galak pelajar IPT jadi usahawan tani. - Ngah, Haryani (2012)
'Pertanian adalah perniagaan' bukan lagi sekadar moto untuk Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA)dalam menggalakkan orang ramai terutama generasi muda menyertai bidang ini sebagai satu kerjaya pilihan sebaliknya kini ia adalah satu realiti di mana ramai usahawan tani berjaya dapat dilahirkan.