Hanya amalan kekal bersama di kubur - Wan Abd Hamid, Wan Aminurrashid (2012)
Rasulullah SAW bersabda: "tiga perkara yang akan mengikuti orang mati (ketika jenazahnya dibawa ke kubur) iaitu kaum keluarga, harta benda (kenderaan yang menghantarnya) dan amalan (yanglelah dikerjakan semasa hidupnya).