Rumah Pembesar Istana Negeri Sembilan dipindahkan ke UPM - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
KUALA PILAH, 9 Feb – Sebuah rumah lama tradisional Negeri Sembilan milik Orang Empat Istana (Pembesar Istana) Seri Menanti dipindahkan ke Universiti Putra Malaysia (UPM) untuk dijadikan Muzium Warisan Melayu.