Teroka Pembangunan mesra alam - Berita Harian , (2012)
Laporan Brutland pada tahun 1987 mendefinisikan pembangunan lestari sebagai'pembangunan' yang memenuhi keperluan generasi masa kini tanpa mengabaikan atau menafikan keperluan generasi akan datang.