Sarawak Terus Dahului Jumlah Kutipan Pingat - Utusan Malaysia, (2008)
Sarawak mengungguli Sukan Paralimpiad Malaysia ke-14 bagi hari ketiga selepas mengungguli pungutan pingat mendahului kontinjen negeri lain.