Penerokaan Saintifik di Endau-Rompin - Salim, Shafry (2012)
Seramai 50 peserta yang terdiri daripada penyelidik Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)menyertai Ekspedisi Trans Selai-Peta di Taman Negara Endau-Rompin bagi menjalankan pelbagai kajian selain mencari dan merekod maklumat penting berkaitan hutan dan alam semulajadi.