Peluang kedua bawa kejayaan - Mingguan Malaysia (2012)
TAHUN ini,menyaksikan 840 graduan berjaya menamatkan program latihan masing-masing.Daripadajumlah tersebut, 406 graduan adalah lulusan Majlis Latihan Pertanian Kebangsaan (NATC)diikutiInstitut Pertanian Semenanjung Malaysia (398 orang) dan Institut Latihan Veterinar Malaysia (36 orang). Walaupun mereka bermula daripada bawah tetapi peluang kedua yang diraih itu telah membuahkan kejayaan membanggakan. Utusan Malaysia berkongsi pandangan dan kejayaan dengan empat pelajar terbaik yang ditemui selepas Majlis Konvokesyen Pertanian Kali Ke-2 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC),KualaLumpur.