ASEA-UNINET tingkat daya saing Malaysia di peringkat global - Utusan Malaysia (2012)
PENYERTAAN Malaysia dalam pertubuhan ASEANE uropean University Network atau ASEA-UNINET membolehkan institusi pengajian tinggi awam(IPTA) negara membina jaringan penyelidikan yang lebih kompetetif dan berdaya saing di peringkat antarabangsa.