Autonomi sekolah patut diperhalusi - Berita Harian , Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
Awal gi tahun ini Kementerian Pengajian Tinggi (KPT)telah menganugerahkan status autonomi kepada lima institusi pengajian tinggi awam (IPTA)iaitu, Universiti Malaya (UM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM),Universiti Sains Malaysia (USM),Universiti Putra Malaysia (UPM)dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM).