Saintis Malaysia meninggal - Berita Harian , Mohd Azrone Sarabatin (2012)
Saintis pertama negara yang berjaya membangunkan teknologi mengesan daging babi dalam makanan, Prof Datuk Dr Yaakob Che Man, 52 (gambar), meninggal dunia di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia(HUKM),Cheras, semalam.