Berteman lampu karbaid bincang biodiversiti hutan - Berita Harian , Muhd Yusuf Abu Bakar (2012)
Kem Bertedung yang menjadi lokasi sementara Ekspedisi SaintifIk Taman Negara Johor Endau Rompin (TNJER) hanya kembali riuh pada lewat petang dan malam, apabila semua penyelidik kembali ke khemah masing-masing. Dengan hanya menggunakan lampu karbaid, lampu suluh dan lilin, penyelidik dan pembantunya berbincang sesama sendiri di meja perbincangan yang diperbuat daripada bahan hutan mengenai hasil diperoleh selepas seharian di lapangan.