AI-Quran lengkap tanda berhenti, Pensyarah perkenal kaedah baca kalamullah - Berita Harian , Haslisa Hassan (2012)
Saya minum susu. Kambing dalam cawan. lnilah akibatnya jika tidak tahu di mana hendak berhenti dan memulakan ayat. Ayat sebenarnya ialah 'saya minum susu kambing dalam cawan'. Akhirnya, ayat itu tergantung atau tidak menyampaikan maksud sebenarnya. Sama jugalah apabila kita salah berhenti ketika membaca ayat alQuran hingga mengubah makna ayat. Lebih bahaya jika ayat itu membabitkan iktikad dan jika dibaca salah maknanya boleh jadi haram serta merosakkan iktikad. Contohnya, ayat 'Masih anak Allah', tidak boleh berhenti di situ.