Sains sosial corakkaan pembangunan insan - Utusan Malaysia, W.Rahimah (2007)
Tidak ada tamadun dan negara akan terwujud tanpa manusia atau sumber insani, malah tidak mungkin bumi akan dimakmurkan jika manusia tidak ada. Begitulah hebatnya peranan makhluk bergelar manusia.