Transformasi pendidikan Orang Asli - Berita Harian , (2012)
Pendidikan Orang Asli sering dipandang sepi dan kurang diberi liputan kerana majotiri masyarakat menganggap kaum minoriti terdiri daripada kira-kira 180,000 (bancian 2010) itu tidak mahukan pembangunan.