Putra Business school UPM cipta sejarah - Berita Harian , (2012)
Putra Business school,Universiti Putra Malaysia (UPM) dahulunya dikenali sebagai sekolah pengajian Siswazah Pengurusan atau Graduate School of management (GSM) mencipta sejarah apabila menjadi satu-satunya institusi menaarkan program pendidikan perniagaan pascasiswazah IPTA yang memberi autonomi sepenuhnya dari segi pentadbiran dan penggrusan kewangan serta yang pertama di Malaysia mendapat Akreditasi AASCB International Atau Association to Advance Collegiate School of Business,berpusat di Tampa,Florida.