Mencapai ketenangan dengan qana'ah - Wan Abdul Hamid, Wan Aminurrashid (2012)
Rasulullah SAW bersabda bermaksud: "Bukanlah yang dinamakan kaya itu lantaran banyaknya harta benda,tetapi kekayaan sebenarnya adalah kaya jiwa." (Hadis riwat al-Bukhari dan muslim.