UPM temui Inovasi jadikan buluh pengganti kayu - Utusan Malaysia (2012)
KUALA LUMPUR 14 Ogos -penggunaan buluh sebagai Alternatif bagi kayu dapat diperluaskan lagi dengan penemuan inovasi baru oleh penyelidik fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui kaedah 'V-grooving' bagi merubah batang buluh dari bentuk selinder kepada kepingan rata.