Rata buluh,Penyelidik UPM cari jalan atasi kekurangan kayu - Shahimi, Intan Mas Ayu Shahimi (2012)
SERDANG: Universiti Purta Malaysia (UPM) membangunkan satu lagi produk inovasi terbarunya dinamakan 'Kaedah dan Alatan V-Grooving' yang berupaya merubah silinder buluh kepada kepingan rata,sekali gus mengantikan fungsi kayu serta penggunaan papan dalam pelbagai sektor berkaitan.