UPM cipta sistem kesan pergerakan spatial pesakit Alzheimer - Utusan Malaysia, (2012)
KUALA LUMPUR 8 Ogos - Institut Gerontologi,universiti Putra Malaysia (UPM) mensipta rekod apabila berjaya menghasilkan sistem pengesan spatial pesakit Alzheimer dalam kalangan warga tua yang pertama di negara ini.