Sistem awasi penghidap Alzheimer - Syed Ali, Syed Azwan (2012)
Warga emas yang diserang Alzheimer,sejenis penyakit otak kronik yang menghakis daya ingatan,keupayaan intelektual dan personaliti,pasti memberikan cabaran kepada penjaganya.