Ambil mudah punca utama kemalangan - Berita Harian , (2012)
Seperti sudah menjadi sumpahan di negara ini,setiap kali menjelang musim perayaan,kadar kemalangan jalan raya akan meningkat,sekali gus kadar kematian juga turut bertambah.