PLKN pupuk jati diri - Berita Harian , Noor Mohamad Shakil Hameed (2012)
PROGRAM Latihan Khidmat Negara (PLKN)yang diperkenalkan sejak lapan tahun lalu bermatlamatkan pembinaan dan mengukuhkan semangat patriotisme dalam kalangan generasi muda, memupuk perpaduan kaum serta integrasi nasional dan membentuk perwatakan positif menerusi nilai murni.