Kit pengesan bahan karsinogenik. - Ahmad, Ashriq Fahmy (2012)
HIDROKARBON aromatik polisiklik (PAHs) merupakan aptara bahan pencemar yang berpotensi menyebabkan kanser kepada manusia. Analisis terhadap air yang tercemar sahaja tidak dapat mengesan kehadiran PAHs secara keseluruhan.