Sastera Klasik - Berita Harian , Hafizah Iszahanid (2012)
KARYA sastera bukan hanya memancarkan pemikiran penulisnya dan dalam kebanyakan kes, ia sebenarnya dokumentasi persekitaran yang jujur, seperti dibuktikan naskhah karya klasik yang kebanyakannya merakam jatuh bangun sesebuah empayar.