Pulut Durian Santan Kelapa - Berita Harian , Mohd Helmi Ahmad (2012)
BERA marah kepada penjual durian belum lagi reda, anak-anak pula buat hal. Abang Syawal menarik muka cemberut. Darahnya menyerbu ke muka.Jangan-jangan ada yang hendak tegur. Nanti dibaliknya maki hamun. Abang Syawal memang panas baran orangnya. Macam orang yang makan durian. Cepat saja panas badan. Tetapi ada caranya menghilangkan kepanasan itu. Petua ayah, ambil kulit durian yang dimakan dan masukkan sedikit air dalam pangsa kulit durian itu. Kemudian minum. Harapnya panas menjaram di dalam badan hilang, tidak pun kurang.