Isu kandungan nitrit jejas industri EBN - Utusan Malaysia, Ashriq Fahmy Ahmad (2012)
JlKA dahulu industri sarang burung walet atau lebih dikenali sebagai EBN (Edible Bird Nest) melonjak naik akibat permintaan yang tinggi daripada negara pengimport utamanya iaitu China, kini industri tersebut diancam isu kandungan nitrit (N02) yang berlebihan.