Jana pendapatan, kurangkan kebergantungan terhadap kerajaan Tiga universiti awam tubuh IPTS - Utusan Malaysia, Khairul Abidin Nuar (2012)
IPOH 30 April - Tiga universiti awam di negara ini bakal menubuhkan institusi pengajian tinggi swasta (1PTS) untuk menjana pendapatan, sekali gus mengurangkan kebergantungan terhadap kerajaan.